Leva på tvären

en visföreställning med Allan Edwalls texter

DUGAteatern presenterar "Leva på tvären - en visföreställning om Allan Edwalls liv och texter".
I visföreställningen "Leva på tvären" tolkar frigruppen Dugateatern sina favoriter av den folkkäre skådespelaren och allkonstnären Allan Edwalls visor och texter. Skådespelarna sjunger, spelar och berättar sig igenom Allan Edwalls liv och konstnärskap. Ett 45 minuter långt program med sång och musik för alla åldrar, dels de lite äldre men även de som någon gång sett Allan Edwalls gestaltningar i en Astrid Lindgren-film.  Föreställningen lämpar sig bra som soppteater, afterwork, på bibliotek och mindre scener. 
-----------------------------------------------------------------------------
Allan Edwall (1924-1997) är en av Sveriges mest folkkära skådespelare med roller som Carlsson i Hemsöborna, Danjel i Utvandrarna och Oscar Ekdahl i Fanny och Alexander. Mest känd för allmänheten gjorde han sig dock i filmerna baserade på Astrid Lindgrens böcker i rollerna som Skalle-Pär, Paradis-Oskar, Emils pappa Anton, Mattias ur Bröderna Lejonhjärta och Herr Nilsson ur Madicken.
Förutom sina insatser som skådespelare både på scen, film och tv utövade Edwall sin konst i alla dess former. Dramatiker, konstnär, författare, teaterdirektör och visdiktare är bara ett urval. Just visorna står i fokus under vår föreställning! 


Se aktuella spelningar på TURNÈ. För att skicka intresseförfrågning eller boka föreställning, klicka på knappen nedan.